Note :-

Hai member's...

Sudi-sudikanlah menjengah ke blog tak seberapa ini dan jangan lupe tinggalkan jejak anda, kalau ade masa aku jelajah blog korang pulak =)

Yang penting FOLLOW aku tau...


P/S :- Blog ini memang carca-marba, aku menulis ikut keadaan aku dan kehidupan aku...harap maklum... =)

~ me only me ~

~ us ~

Daisypath Anniversary tickers

Our Anniversary

~ Ahmad Habib Ad-Darwisy ~

Our Little Khalifah

 IAmPregnant Ticker

Rabu, 29 Disember 2010

.C.U.T.I.

95

hohoho...aku skrg dh mule cuti...so, tghari nie ambik 1/2 day...tuk preparing my luggage...dan akan mula masuk opis 4/1/2011...mmg cuti habis2an nie...weeehuuuu~

ok la, just to wish sape2 yang dh mule start cuti

Selamat Bercuti



ok, tempat percutian kali ni di......



Yeaahh..KELANTAN...here i come!!!

me : tgh nak cari baju sejuk tuk darwisy...huhuhu...masih sempat lagi nak shopping...k daa...chauuu
SEE NEXT ENTRY..



with lurve

Jumaat, 24 Disember 2010

.Si.Gadis.Cantik.Manis.

94

wow...sy tlh di follow oleh si gadis cantik manis...hihihi...tengzz ya follow kite...
actually si gadis cantik manis nie adalah salah seorg staff dari tmpt keja sy...skrg tgh futher study di France *2bln jer..hihihi* ape-ape pon anda adalah follower yang ke 23...


ok la, kenapa sy namakan dia si gadis cantik manis??...opkos la...cantik dan manis org nyer...

jom tgk blog dia
*juz click that pic ya!!*




tadaaa...see i told u...cantik kn dia??...huhuhu...ade sape2 yg berminat nak jadikan calon menantu??...*hikhikhik..jgn marah yer chucky =)*  Haiph...jgn kacau anak dara nie..kang kene pelangkung ngan bapak die...hihihihi...=)



me : kpd follower yang lain...awak semua cantik gak... =) plz dun mad at me ok =D



with lurve

.S.A.M.A.N.

93

huhuhu...dah lame xupdate blog...n asyik BW jer...tue pon sempat lagi la kn...
sbb bnyk la keje bila dh nak akhir tahun nie...

dan baru-baru nie abis kecoh pasal SAMAN yang PDRM tgh buat promosi potongan harga *mulut puaka kah aku nie...geram punye pasal duuhh...=(* So nak jadikan cerita aku pon g la check online adakah kereta aku terlibat same dlm MyEG online??...

dan hasil nya....tttaaaaddddaaaaa


*klik gmbr utk pembesaran*
WT...!!...aku ade SAMAN!!!!....
waaaa~ Tahun lepas lak tue...dan sudah diblacklisted daa....tahun depan payah la nak renew roadtax....huaaaaa~...wahai En. BONUS cpt2 la masuk ke dlm akaun Cik CIMB hamba...huhuhu...

 

me : skrg aku nak bersendirian...huhuhu...abah this is u'r fault...huhuhu...


with lurve

Isnin, 6 Disember 2010

:Selamat.Tahun.Baru.Hijrah.1432:

92


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini



Hari ini, kita akan melangkah ke tahun baharu hijrah. Saya kongsikan Doa Akhir tahun dan Doa Awal Tahun Hijrah untuk di baca petang ini (Isnin, 06 Dec 2010). Semoga semua amalan kita di terima dan semua dosa di ampunkan oleh-Nya. Dan semoga kita menjadi insan lebih mulia, lebih bertakwa dan berhijah menjadi lebih baik dari sebelum ini. Amin…




Doa Akhir Tahun. Dibaca 3 kali pada penghujung waktu Asar, sebelum masuk waktu Maghrib.







Doa Awal Tahun. Dibaca sebanyak 3 kali selepas solat Maghrib.





me : tak sangka pejam-celik2...dah masuk tahun baru jer dah...hurmmm...angka makin naik, betol x??

with lurve

Sabtu, 4 Disember 2010

.G.A.v2.

91

kali nie blog akak nie buat GA yg latest...so aku ape lagi join la...
hope sgt2 dpt card dia adorable...mmg shantek sgt2..

nie blog akak tue...berminat??...g la join... =P


nie gmbr GA dari blog akak tue



me : cute kn card kali nie?? =)

with lurve

Jumaat, 26 November 2010

.Balik Kampung.

89



minggu ini penuh dengan ke'Sakit'an...Versi lengkap nyer Demam+Selesema+Batuk = Complete Set!!
So, ape lagi dapat cuti FREE 3hari (mc daa)...datang kerja dengan batuk xhenti2...tekak rasa gatal jer dan kahak payah nak dikeluarkan...aduuhhh...

so, nak jadikan cerita hari nie cadang nak balik kg mak mertua *kat Batu Kurau,Perak*...konon nyer dah plan nak naik KTMB...waa...syookk maa...lame giler xnaik keretapi lama nie...dulu mase Mr.Suami stay kat Gemas dulu, boleh dikatakan 2minggu sekali mesti balik sane naik train nie. skrg dah tansfer ker selangor nie 2hari sekali balik kajang...huhuhu...dah ade anak la kate kn...mesti rindunyer...huhuhu *omaknyer pon...huhuhu*

*will be update next week


with lurve

Jumaat, 19 November 2010

.Patah.Mungkin.Tumbuh.

88

Hari ini kita bertemu...
Hari esok belum tentu...
Hari ini kita bersatu...
Hari esok Tuhan yang tahu...

Selamat jalan sahabt...
Selamat jalan perwira...
Selamat jalan ibu...
Selamat jalan ayah...
Selamat jalan siapa pun di sana...

Satu waktu, aku akan menyusul jua...


source : dairi sufi

with lurve

Khamis, 18 November 2010

Rabu, 10 November 2010

.Bukan.Aku.Pilih.Untuk.Derhaka.

86

Bila mak kata dia teringat, kita jawap kita sibuk  sangat...
Bila ayah kata dia rindu, kita jawap nantilah hujung minggu...
Bila mak minta kita pulang, kita jawap kita belum lapang...
Bila ayah minta kita singgah, kita jawap kerja kita belum sudah...

Bila hati kita terguris, kita kata... "Mak memang tak pernah faham."
Bila kita terhiris, kita kata... "Ayah memang tak ambil kisah."

Tetapi...

Bila hati mak kita guris, mak kata... "Tak apa, dia masih muda."
Bila hati ayah hiris, ayah kata... "Tak mengapa, belum sampai akalnya."

Bila kita menangis tanda laapr, mak berlari hingga bagai hilang kaki...
Bila kita merintih tanda derita, ayah bersengkang mata bagaikan tiada lena...
Bila kita sedih kerana gagal, mak setia membekalkan cekal...
Bila kita pilu kerana kecewa, ayah teguh berkata dia tetap bangga...


Source : Dairi Sufi

with lurve

Selasa, 9 November 2010

.Kisah.Sebuah.Permulaan.

85

Setiap kali ada permulaan, pasti ada akhirnya...
Setiap kali ada awal, pasti ada hujungnya...

Begitu juga,
Setiap kali ada hari pasti ada yang menanti...
Setiap kali ada minggu pasti ada yang menunggu...
Setiap kali ada bulan pasti ada yang berdepan...
Setiap kali ada tahun pasti ada yang berpohon...

Yang pasti itu...
Adalah janji Illahi yang tidak siapa ketahui isinya


source : Diari Sufi

with lurve

Rabu, 3 November 2010

.November 2010 Blog Giveaway.

84

My Frenzz, berminat untuk sertai giveaway nie??...just pegi ke blog beliau...mane tau dpt rezeki hadiah yg beliau bagi tue...bkn senang nak dapat tau...

Jom Sertai...



LIN HANDMADE GREETING CARDS


me : wow...1st time join Giveaway nie...hope sgt2 dpt the prezent...weeee~



with lurve

Selasa, 2 November 2010

.01.11.10.



83

01.11.10

tarikh keramat bagi aku yang baru menapak ke alam pekerjaan. *actually tarikh aku sah jawatan tetap as pembantu tadbir...muaahahaha* pejam-celik...pejam-celik dah 4 tahun aku kerja kat Universiti Tenaga Nasional nie. Alhamdulillah...


aku kerja dibahagian Pentadbiran, Kolej Teknologi Maklumat *tingkat teratas sekali...level 6*




dan yang paling penting my lil' bun now 7 month...wweehhhooo...






me : banyak betul perubahan yang berlaku...aku tetap aku...


with lurve

Jumaat, 29 Oktober 2010

.A.H.A.D.v3.


82


gambar diatas adalah jadual imunisasi bayi yang bertanda right pink Habib dah disuntik yang warna hitam pulak suntikan akan datang untuk umur 1tahun. untuk yang berwarna didalam column adalah saranan dari KKM.

jadual nie mengikut saranan KKM tapi aku ikut rekod kesihatan (Kad Biru - Baby Boy @ Kad Pink - Baby gurl) yang kaum-kaum ibu mesti bawak mase check & suntikan anak-anak mereka.


seperti gambar diatas, kad nie yang aku usung pergi-balik klinik waktu Habib perlu disuntik. yang kertas putih tue adalah rekod dari Klinik Desa *klinik nie yang termampu aku pegi*. Jika Habib dah masuk 1 tahun  baru cadangan bawak dia pergi Klinik Swasta tempat dia dilahirkan untuk check & suntikan MMR.

sepanjang aku bawak Habib ke Klinik Desa, persekitaran yang ok sebab dah diubahsuai untuk keselesaan kaum-kaum ibu & anak-anak. *gambar diklinik tue nanti aku upload untuk entry akan datang* yang paling penting ianya  FOC *free-of-charge* hahaha...

me : now ahmad habib ad-darwisy will 7 month next week...huhuhu...dah besar anak ummi skrg.


with lurve

Khamis, 28 Oktober 2010

.H.A.T.I. vs .A.K.A.L.

81




Kalau bicara tentang ciptaan Allah s.w.t. ini, banyak yang aku tidak dapat nak diterangkan. Hanya Allah s.w.t. sahaja yang tahu kerana Dia lah yang menciptanya. Dan kerana hati juga mempunyai banyak RASA @ lebih dikenali iaitu PERASAAN. Bila sudah ade RASA @ PERASAAN ini mula lah timbul pelbagai jenis RASA ini. Jika kita gambungkan HATI dan AKAL FIKIRAN HATI + AKAL (otak) kita dapat penyelesaiannya selaras dengan kekuatan kita pada Allah s.w.t. maka kita mungkin dapat apa yang kita mahukan diberkati Allah s.w.t. (+ve). 
Jika HATI + AKAL + SETAN SYAITAN = berlaku kemungkaran (-ve) / perkara-perkara yang tidak elok dan juga tidak diberkati Allah s.w.t.



 Aku bukan pandai sangat dalam menafsirkan tentang Hati dan Akal nie. Aku tiba-tiba terbuka nak cerita tentang hati dan akal nie kerana ramai yang bercerita mengenai perkara ini dekat aku *tempat meluahkan perasan* so, aku sebagai sahabat hanya mendengar dan hanya dapat menasihati yang termampu dari aku.

Bila difikir-fikirkan balik, memang betul kalau kita tidak dapat membezakan perkara yang halal dan haram dengan berpandukan ajaran Islam yang kita anuti sekarang. Aku tidak pandai berkata-kata mengenai agama, kerana aku bukan dari golongan ustazah mempunyai ilmu-ilmu agama yang dipelajari dari sekolah agama. Aku hanya belajar basic agama sewaktu di sekolah rendah.

Apabila yang Haram di Halal kan dan juga yang Halal di Haram kan, makin keliru otak akal kita untuk menerima yang mana baik dan yang mana buruk kerana nafsu perasaan hati kita melebihi segalanya untuk kepentingan diri sendiri kerana setan syaitan telah menghasut hati & akal kita.

"Ya Allah, ku mohon kau jauhkan hati dan akal fikiran ku dari segala hasutan syaitan dan ku mohon kau lindungi hati dan akal fikiran ku dari syaitan lakhnatullah...aammiinn"

me : aku terlalu sedih + takut dengan apa yang telah berlaku...mungkin ada hikmah Allah s.w.t. mahu tunjukkan perkara yang telah berlaku...



with lurve

.S.T.R.E.S.S.



gambar diatas menerangkan keadaan aku sekarang ini.

dengan keje makin bertambah, dengan nak buat filling yang baru, dengan masalah internet yang kejap ok kejap xok...mengong tol...aku nak bukak blog nie pon mengambil mase yg lame...adoii...sakit kepala den...

dah la facebook kene block...jangan la blogger nie pon dieorg nak block gak...makin tension aku nanti, tak dapat aku nak meluahkan isi hati+perut+kepala aku ini...huhuhu

me : kalo boleh aku perlukan 1org PA yang dapat tolong aku buat keje2 aku nie...ade sape2 yg berminat??...huhuhu
 


with lurve

Selasa, 26 Oktober 2010

.Looking at..... .

huih....lame gile xupdate blog aku nie...lagi2 nak dekat akhir bulan nie...macam-macam nak dibuatnyer...

nak jadikan cerita, 31/10/2010 nie abang sepupu ku akan melangsungkan akad nikah dengan pilihan hatinyer...huhuhu...mesti tgh dupdapdupdap kn...hihihihi...aku harap abg sepupuku dapat nikah dengan sekali nafas...ammiinn...

yang menjadi pening kepala aku sekarang nie nak mencari gubahan sirih junjung, aku cume tolong bahagian tue jer...hihihi...xper aku sponsor coklet, ok la kan...

tengah dok search kat Mr. Google ku...WoW!!!... banyak nyer contoh...lagi pening la aku nak mencari nie...waaduhhhhh...


mase kawen aku aritue ade la gmbr sirih junjungnyer...tp bkn aku yg buat...hihihihi...yang lain-lain hantaran aku yg buat...


me : ermmm pejam-celik dah nak masuk 2tahun aku kawen...bile dikenang-kenang...hurrrmmm...rase best jer nak kawen nie...

with lurve