Note :-

Hai member's...

Sudi-sudikanlah menjengah ke blog tak seberapa ini dan jangan lupe tinggalkan jejak anda, kalau ade masa aku jelajah blog korang pulak =)

Yang penting FOLLOW aku tau...


P/S :- Blog ini memang carca-marba, aku menulis ikut keadaan aku dan kehidupan aku...harap maklum... =)

~ me only me ~

~ us ~

Daisypath Anniversary tickers

Our Anniversary

~ Ahmad Habib Ad-Darwisy ~

Our Little Khalifah

 IAmPregnant Ticker

Khamis, 14 Mei 2009

.: Blog Award's :.


This Award's Goes To......
~ Diana aka Nina
~ Muna Feeza aka Misz Feeza
~ Sweetlavender
~ Ain-Dak

.: New Tagged From Misz :.


Siapa KEKASIH anda?
My hubby la...sape lagi...huhuhu

Macam mana die MELAMAR anda?
eemm...camner ekk??...lupe lak...ahaks...
of course la by phone...sbb die dok jauh...huhuhu...


Ape perkara yang paling BODOH penah dilakukan oleh korang?
eemm...senyap...tak tahu nak cakap ape...hahaha

Korang still KAPEL ke?
bukan Kapel jew....dah married laa...

Sila TEMPEK gambar BF/GF korang.
eerrmm...nk jugak ker??....malu laa...hahaha...
wawa

the latest one...b4 he going to work...


Senaraikan 6 perkara yang korang SUKA pasal si dia?
~ seorang yang memahami...understanding
~ Loving
~ Penyabar
~ agak tegas...biase la askar la kata kan...hehehe
~ but...he's a romantic person
~ seorang yang jujur


Ape korang nak cakap bile BF/GF korang kalo dia BUANG korang dari Life dia?
eeemmm...kita BUANG dia dari Lifa kite gak....hahaha...sengal...

Tagged...

To every one who read my email...just 4 fun...

especially : Muna...nina...zharif...mohd al-amin...

Selasa, 12 Mei 2009

.: Doa Isteri Solehah :.


Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim...

Kau ampunilah dosa ku yang telah ku perbuat,
Kau limpahkanlah aku dengan kesabaran yang tiada terbatas,
Kau berikanlah aku kekuatan mental,
Kau kurniakanlah aku dengan sifat keredhaan,
Kau peliharalah lidahku dari kata-kata nista,
Kau kuatkanlah semangatku menempuhi segala cabaranMu,
kau berikanlah aku sifat kasih sesama insan.

Ya Allah...

Sekiranya suami ku ini adalah pilihan Mu di Arasy,
Berilah aku kekuatan dan keyakinan untuk terus bersamanya,
Sekiranya suami ku ini adalah suami yang akan membimbing tanganku dititianMu,
Kurniakanlah aku sifat kasih dan redha atas segala perbuatannya,
Sekiranya suami ku ini adalah bidadara untuk ku di Jannah Mu,
Limpahkanlah aku dengan sifat tunduk dan tawaduk akan segala perintahnya,
Sekiranya suami ku ini adalah yang terbaik untukku di DuniaMu,
Peliharalah tingkah lakuku serta kata-kataku dari menyakitikan perasaannya,
Sekiranya suami ku ini jodoh yang dirahmati olehMu,
Berilah aku kesabaran untuk menghadapi segala kerenah dan ragamnya,
Tetapi........

Ya Allah...

Sekiranya suami ku ini ditakdirkan bukan untuk diriku seorang,
Kau tunjukkanlah aku jalan yang terbaik untuk aku harungi segala dugaanMu,
Sekiranya suami ku tergoda dengan keindahan dunia Mu,
Limpahkanlah aku kesabaran untuk terus membimbingnya,
Sekiranya suami ku tunduk terhadap nafsu yang melalaikan,
Kurniakanlah aku kekuatanMu untuk aku memperbetulkan keadaannya,
Sekiranya suami ku menyintai kesesatan,
Kau pandulah aku untuk menarik dirinya keluar dari terus terlena.

Ya Allah...

Kau yang Maha Mengetahui apa yang terbaik untukku,
Kau juga yang Maha Mengampui segala kesilapan dan ketelanjuranku,
Sekiranya aku tersilap berbuat keputusan,
Bimbinglah aku ke jalan yang Engkau redhai,
Sekiranya aku lalai dalam tanggungjawabku sebagai isteri,
Kau hukumlah aku di dunia tetapi bukan di akhiratMu,
Sekiranya aku ingkar dan derhaka,
Berilah aku petunjuk ke arah rahmatMu,

Ya Allah sesungguhnya.....

Aku lemah tanpa petunjukMu,
Aku buta tanpa bimbinganMu,
Aku cacat tanpa hidayahMu,
Aku hina tanpa Rahmatmu,

Ya Allah...

Kuatkan hati dan semangatku,
Tabahkan aku menghadapai segala cubaabMu,
Jadikanlah aku isteri yang disenangi suami,
Bukakanlah hatiku untuk menghayati agamaMu,
Bimbinglah aku menjadi isteri Solehah.

Hanya padaMu Ya Allah ku pohon segala harapan,
Kerana aku pasrah dengan dugaanMu,
Kerana aku sedar hinanya aku,
Kerana aku insan lemah yang kerap keliru,
Kerana aku leka dengan keindahan duniaMu,
Kerana kurang kesabaran ku menghadapi cabaranMu,
Kerana pendek akal ku mengharungi ujianMu,

Ya Allah Tuhanku....

Aku hanya ingin menjadi isteri yang dirahmati,
Isteri yang dikasihi,
Isteri yang solehah,
Isteri yang sentiasa dihati suamiku.

Amin Ya Rabbi Allamin....

Isnin, 11 Mei 2009

.: Tagged everyone... :.

Pick the month you were born:

January-------I kicked
February------I loved
March--------I karate chopped
April----------I licked
May----------I jumped on
June----------I smelled
July-----------I did the Macarena With
August--------I had lunch with
September----I danced with
October-------I sang to
November-----I yelled at
December-----I ran over

Pick the day (number) you were born on:

1-------a birdbath
2-------a monster
3-------a phone
4-------a fork
5-------a snowman
6-------a gangster
7-------my mobile phone
8-------my dog
9-------my best friends' boyfriend
10-------my neighbour
11-------my science teacher
12-------a banana
13-------a fireman
14-------a stuffed animal
15-------a goat
16-------a pickle
17-------your mom
18-------a spoon
19------ - a smurf
20-------a baseball bat
21-------a ninja
22-------Chuck Norris
23-------a noodle
24-------a squirrel
25-------a football player
26-------my sister
27-------my brother
28-------an iPod
29-------a surfer
30-------a homeless guy
31-------a llama

What is the last number of the year you were born:

1--------- In my car
2 --------- On your car
3 ----------- In a hole
4 ----------- Under your bed
5 ----------- Riding a Motorcycle
6 --------- sliding down a hill
7 --------- in an elevator
8---------- at the dinner table
9 -------- In line at the bank
0 -------- in your bathroom

Pick the color of shirt you are wearing:

White---------because I'm cool like that
Black---------because that's how I roll.
Pink-----------because I'm NOT crazy.
Red-----------because the voices told me to.
Blue-----------because I'm sexy and I do what I want
Green---------because I think I need some serious help.
Purple---------because I'm AWESOME!
Gray----------because Big Bird said to and he's my leader.
Yellow--------because someone offered me 1,000,000 dollars
Orange--------because my family thinks I'm stupid anyway.
Brown---------because I can.
Other----------because I'm a Ninja!
None----------because I can't control myself


wah..wah... jawapan nyer...
" I jumped on a phone sliding down a hill because I can "
hahaha...siliding la sangat....hehehe...sengal tol...

Tag to everyone who read my blog...cuba la...memamg sengal...hahaha

Ahad, 10 Mei 2009

The Day v3

Sori sangat-sangat...terlalu lama nak continue gambar masa wedding hari tu....
Coz....
- tak sempat
- tak ada masa
- bz ngan keje yang tak pernah habis
- dpt masuk entri yang biasa-biasa jer
- gambar terlalu banyak nak di upload
So...kawan-kawan ku ini lah gambar yang dapat aku upload....
sudi-sudi kan lah melihat nya...
Melangkah Ke Upacara Yang Seterusnya...penah seh...

___________________________________________________


Upacara Memotong Kek


The Cake...very delicious...yum..yum..




Upacara Memotong Pulut Kuning


___________________________________________________


The Outdoor Session




i love this....

and also this....

i like it...









gambar ini yang paling aku suke sangat2...
Ucapan Terima kasih kepada Abah n Mak yang banyak tolong anakanda mu ini dalam urusan perkahwinan anakanda mu ini, terima kasih pada ayahanda n bonda ku yang merestui perkahwinan anakanda mu ini dengan pilihan ku, tak lupa juga pada sedara-mara, ipar-duai dan jiran-jiran orang kampung ku yang banyak bertungkus-lumus menjayakan majlis perkahwinan aku ini...hanya doa dapat ku berikan semoga kalian semua dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki...TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK...
ALHAMDULILLAHHIRABBILAL-AMIN....

Jumaat, 8 Mei 2009

.: Happy Mother's Day :.

Emmm...Hari Ibu...hari yang paling gembira untuk disambut untuk kaum-kaum ibu sedunia...sayangi lah ibu anda yang telah melahirkan anda...membesarkan anda...pengorbanan yang telah beliau berikan amat bermakna untuk anda...

Aku...aku bersyukur kerana dilahirkan dari perut ibuku...walaupun aku dibesarkan dengan keluarga angkat...sekarang bila sudah meningkat usia...baru aku sedar betapa besarnya pengorbanan ibuku sewaktu melahirkan aku... TERIMA KASIH yang aku dapat ucapkan... ingin membalas jasamu tak terbalas oleh aku... hanya hari tua mu yang akan ku balas dengan menjagamu hingga akhir nafasmu... Insyaallah...

Kini aku bergelar seorang isteri... memilik 3 ibu sekaligus... iaitu ibu yang melahirkan aku... ibu yang membesarkan aku... ibu merangkap ibu mertuaku... hehehe...macam cerita ibu mertuaku pulak...


Ini lah ibu-ibuku yang aku sayangi...hanya doa dapat aku beri...semoga mereka cekal menghadapi liku-liku hidup, menjadi ibu yang solehah, di panjangkan umur dan dimurahkan rezeki dan juga dipermudahkan kehidupan yang mereka tempuhi tiap hari...amiinnn...




Dapatkan Mesej Bergambar di Sini



Dapatkan Mesej Bergambar di Sini



Dapatkan Mesej Bergambar di Sini



Dapatkan Mesej Bergambar di Sini



Dapatkan Mesej Bergambar di Sini