Note :-

Hai member's...

Sudi-sudikanlah menjengah ke blog tak seberapa ini dan jangan lupe tinggalkan jejak anda, kalau ade masa aku jelajah blog korang pulak =)

Yang penting FOLLOW aku tau...


P/S :- Blog ini memang carca-marba, aku menulis ikut keadaan aku dan kehidupan aku...harap maklum... =)

~ me only me ~

~ us ~

Daisypath Anniversary tickers

Our Anniversary

~ Ahmad Habib Ad-Darwisy ~

Our Little Khalifah

 IAmPregnant Ticker

Selasa, 22 Mei 2012

.Berat.Badan.oohhhhh.Berat.Badan.

133





ok la, aku tau dh lama sangat tak update...huhuhu...kesibukan, ke'bz'an, kemalasan sememangnyer dh berlekat dalam diri aku nie...huhuhu...


kali nie aku nak sharing sket berat badan time mengandung dulu and sekarang *alasan nk diet habis-habisan mase pantang nnt* T_T huhuhu...


mase aku kahwin dulu berat badan aku 62 kg, and aku start mengandungkan Darwisy after 6 month berkahwin =) *yer...mmg aku gemuk kn??* dan bile tau preggy mcm biase la buat buku pink, tue pon mase kandungan dah mencapai 3 month. 




1st Preggy
Klinik Desa | check-up 12 week | 1st - 30/9/09 = 64 kg 
Klinik Desa | check-up 16 week | 2nd - 29/10/09 = 67.5 kg *gile mendadak naik ^3.5kg* T_T
Klinik Desa | check-up 21 week | 3rd - 03/12/09 = 72.5 kg *naik mendadak ^5kg* T_T
Klinik Desa | check-up 26 week | 4th - 07/01/10 = 75 kg *naik lagi ^2.5kg* T_T
Klinik Desa | check-up 30 week | 5th - 04/04/10 = 78 kg *growing up ^3kg* T_T - nurse decide aku kene minum air gula @ 17/02/10..huhuhu >.<"
Dr. Pakar O&G | check-up 31 week | 6th - 05/02/10 = 78.6 kg *^0.6kg*
Klinik Desa | check-up 32+ week | 7th - 17/02/10 = 78 kg *yeah...turun la gak v0.6kg* =)
Klinik Desa | check-up 34 week | 8th - 04/03/10 = 79 kg *arghh...^1kg* T_T - result dari air gula aku normal...yeahh..=D
Klinik Desa | check-up 36 week | 9th - 18/03/10 = 81 kg *^2kg* T_T
Dr. Pakar O&G | check-up 37 week | 10 th - 22/03/10 = 81 kg *maintain..yeahhh* =D
Klinik Desa | check-up 37+ week | 11th - 24/03/10 = 80.5 kg *v0.5kg* glupp..
Dr. Pakar O&G | check-up 38 week | 12 th - 30/03/10 = 82.2 kg *^1.7kg* T_T - time nie aku mmg nk bersalin dah..masuk ward n deliver @ 1/4/10 = baby 3.13 kg


see...gile mendadak aku naik berat badan mase 1st preggy dari 64 kg - 82.2 kg = 18.2 kg aku naik...huhuhu T_T"


untuk 2nd nyer preggy ramai kate aku xsemontel dulu...>.<" skrg aku dh 6+ month mengandung. Nanti aku update sampai la nk deliver nnt...=) before aku mengandung berat badan aku dalam 69 kg .. see payah nk turun bile dh naik mendadak yg dulu..huhuhu T_T"


sbbnyer aku 2nd preggy nie aku truk morning sickness nyer hingga 4-5 month...huhuhuhu @_@"


2nd preggy
Klinik Desa | check-up 12+ week | 1st - 15/02/12 = 70.5 kg 
Klinik Kesihatan | check-up 15 week | 2nd - 29/02/12 = NIL
Klinik Desa | check-up 16 week | 3rd - 08/03/12 = 71 kg *^0.5kg*
Dr. Pakar O&G | 10/03/12 | warded - morning sickness & gastrik yg truk....huhhu
Klinik Desa | check-up 19 week | 05/04/12 = 72.5 kg *^1.5kg*
Dr. Pakar O&G | check-up 22 week | 21/04/12 = 73.5 *^1kg*


see...naik pon 3 kg jer...huhuhu skrg dh 26+ week (6+ bulan) rase naik pon xbyk... daripada info ibu hamil purata ibu hamil 10-15 kg sahaja...kalo lebih takut detect diabetis...huhuhu =$


*nanti aku update kemudian ekk..*


with lurve