Note :-

Hai member's...

Sudi-sudikanlah menjengah ke blog tak seberapa ini dan jangan lupe tinggalkan jejak anda, kalau ade masa aku jelajah blog korang pulak =)

Yang penting FOLLOW aku tau...


P/S :- Blog ini memang carca-marba, aku menulis ikut keadaan aku dan kehidupan aku...harap maklum... =)

~ me only me ~

~ us ~

Daisypath Anniversary tickers

Our Anniversary

~ Ahmad Habib Ad-Darwisy ~

Our Little Khalifah

 IAmPregnant Ticker

Isnin, 15 Disember 2008

.: today i'm happy :.

hari ini aku gembira??...kerana apa??...hehehe...something special for this day...huhuhu wawa malu nyer...

ok...untuk pertama kali nya...aku dipaksa untuk panggil sayangku dengan perkataan ABANG!!!...
OMG... shocked aku baru la nak berangan2...nak panggil die mase kiteorg dah kawen nnt... tapi die telah mencemar duli untuk panggil die ABANG terlebih dahulu... hahaha... tak terjawap aku.... padan muke aku... huhuhu...

tapi betul la...bile kite dah nak kawen...kite rase perubahan diri...tergagap2 gak la aku dipaksa untuk panggil sayangku ABANG...hehehe... tak pasal2...tgh2 mlm dipaksa sebegini rupe... kejam tul...huhuhu...tapi bila aku dah ucap n panggil die ABANG, memang terasa lain giler.... lavu lavu makin sayang aku pada die...

Abang, ayang sayang abang sangat2...

Abang,
Now and forever,
Until the time is through,
I'll be standing here,
Waiting and never give up my faith in you...

Jumaat, 5 Disember 2008

.: Wedding 3rd :.

me wit Irnamarlina


Hari nie berlangsungnya pernikahan kawan baik aku... Ramlah Bee Binti Mohd Rafi dengan suaminya Raja Iskandar...
moga berkekalan hingga ke akhir hayat dan moga dikurniakan anak2 yang comel


huhuhu...aku bile lagi???...jeles tul aku...hehehe


Ramlah dengan suaminya

Sabtu, 22 November 2008

.: Survey :.

1) What is your shoutout?
~ntah larr...

2) Where is your cell phone?
~besides me...

3) How many comments do you have?
~quite alot...huhuhu

4) Are you happy today?
~not really....im bored

5) Someone with the same birthday as you?
~yup...my cousin Siti Hajar (miss her alot)

6) Are you mean?
~not la...

7) Have you ever sang in front of a large audience?
~yup...just once...mase sek. ren.....malu giler beb..hehehe

8) Has anyone ever said you looked like a celebrity?
~mane ade...tipu tue...huhuhu

9) Current song you're listening to?
~Lucky

10) Is your birthday on a holiday?
~yup...ari sabtu...

11) Have you ever been rushed to the emergency room?
~once...mase hantar arwah mak lang dulu...sob2..

12) Last 3 Persons who texted you.
~my love, maxis centre n celcom centre

13) Talk on the phone.
~my love...

14) Hugged.
~my bantal mucuk...hehehehe

15) Person you text message
~my love

16) Last song you heard?
~Lucky

17) What are you doing right now?
~tgh jawap bende alah nie larr....

18) Tonight.
~tido.....zzzzz....

19) Wearing.
~t-shirt n sluar track

20) What did you have for lunch?
~nasi ayammm

TOMORROW

21) Got any plans?
~g umah org kawen....

22) Dislikes about tomorrow.
~xde kot??

CURRENTLY:

23) Thinking about someone.
~yup...my love

24) Missing someone.
~yup...my love too

25) Current mood.
~ntah larr....not in mood...bored...

26) Wanting.
~tidos....gantuks....zzzzz...

27) Are you listening to music?
~yup...

28) Forgive people?
~easy to forgive

29) What do your cousins call you?
~juju...

30) Has anyone ever told you they like you?
~ade...xmasuk akal tul...hahaha....

31) Favorite ice-cream?
~yup....anything flavour bout ice-cream....

32) Do you believe that everything happens for a reason?
~yup...

33) Do you fall for people easily?
~not lah....

Khamis, 20 November 2008

.: Happy Anniversary 3rd :.

today is my 3rd anniversary untuk kiteorg nyer declare couple....huhuhu wawa
teringat aku bile aku terima lamaran my love...wwaaa...romantik nyer...wawa + malu xbertempat...huhuhuhu....

hope sgt2 dgn ikatan petunangan ini akan berkekalan ke jinjang pelamin dan berkekalan hingga selamanya...


Jumaat, 14 November 2008

dirimu

suke sgt dgn kata-kata nie....copy from yalin http://yalinainsan.blogspot.com/2006_02_01_archive.html

Dia biasa sahaja di mataku
Walau secara diam dia menambah gelora di jiwaku
Dia sederhana sahaja di mataku
Namun kesederhanaanya mencuri tangkai hatiku
Dia bukan setampan mana
Tapi akhlaknya itu menarik perhatianku
Dia bukan jutawan
Tapi agamanya itu menarik seluruh impianku
Membina mahligai dengannya
Dia..dia yang membuat aku bahagia
Moga dia juga merasai apa yang aku rasa!

~mohd al-amin~

.: Wedding 2nd :.

huhuhu....lame xupdate...wah3...dah 3 kenduri aku pegi...huhuhu...
Kenduri Kahwin ini berlangsung 9 November 2008 yang lepas...
anyway...CONGRATULATION for Raja Azlan bin Raja Indra Putra with your lovely wife...moga bahagia hingga ke anak cucu...
aku lupe nak ambik gambar die...hehehe...
also to Noor Faezah binti Khairudin with your hensome hubby...CONGRATULATION...aku doakan bahagia hingga ke anak cucu jugak la....
die nie pon aku lupe nak ambik gambar gak...huhuhu
ape2 pon...aku berharap kebahagiaan berpanjangan tuk selamanya bersama dengan kekasih yang aku cintai...amiinnn...

Selasa, 4 November 2008

.: Wedding 1st (2):.

wwaaa...akhirnyer kak jihan selamat di Ijabkabulkan jua....huhuhu...touching lak aku....hehehe...nnt aku pon touching2 gak....hehehe...
THE 'DAY'
2.11.2008
MAY HAPPY EVER AFTER WITH YOUR LOVE

aku ler yg menjadi pengapit tak bertauliah...hehehe


ABG ZAIN WIT KAK JIHAN
the loving couple
~nice dress~

time to potong-potong....huhuhu
~like a cinderella story laks...huhuhu..the gaun~


PAKCIK HAMZAH WIT MAMA JUE
wit bonda n ayahnanda yang tercinta

~to kak jihan...jangan lupe time wedding juju lak datang ek...~
O_~v

Sabtu, 1 November 2008

.: Wedding 1st:.

eeemmm...jeles nyer...org2 yg kawin nie...nnt time aku pon nnt org lain yang jeles gak...hahahaha...


CONGRATULATION

KAK JIHAN N ABG ZAIN

may happy always with your lovely habibie...

time nikah kak jihan (1.11.2008)

thanks kak jihan coz sudi terima aku jadi pengapit x bertauliah...

hahaha...


berdebar2 lak aku nak jadi pengantin nnt...hehehe...

my love i will be waitting u till the DAY...

ceh2...love u bie...

Selasa, 28 Oktober 2008

.: Month of Wedding :.

huhuhuhu...dah lame xupload citer terkini daku....hohohoho...
sibuk ngan keje...sibuk nak prepare tuk 'Biggest Day in My Life'....hohohoho

bulan nie sibuk ngan wedding member2 aku...stat minggu nie sampai ke minggu depan...ke minggu depan...penuh dgn undangan perkahwinan....Jeles aku la....xpe2 nnt aku pon kawen gak ahaks...hehehe... nnt korang lak yg jeles...

Minggu nie jemputan kahwin jiran aku...2/11/08...jeng...jeng...jeng...aku jadi PENGAPIT....
hahahaha..xmasuk akal tul....hehehe..tp xpe...ambik seri pengantin...sbb aku pon xlama lagi dah...hehehe...

Minggu depan lak 9/11/08...kawan aku (time sekolah) lak die kawin ngan member kat opis aku pon kawen gak...jeles2...nie...ish....mmg kopak duit aku bulan nie...

Minggu lagi satu lak 15/11/08...member opis aku lagi satu lak kawen...ish...jeles tahap gaban nie...huhuhuhu....

Khamis, 31 Julai 2008

Buzday Athirah 12 yrs - 30/7/08

HAPPY BIRTHDAY
WARDATUL 'ATHIRAH
12 TAHUN
30.7.2008

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~Yummy cakes~


~cute teddy with cakes~


~cute teddies~





~cute teddies with the buzday gurl~




~in the dark~



~time to tiup-tiup~




~aaahhhhh...puuuuuuuhhhhhhhh~



~time to potong-potong~

Selasa, 29 Julai 2008

Song One Republic - Stop & Stare

layan lak lagu nie....huhuhuhuhu....O_~v


Lyrics:
This town is colder now, I think it's sick of us
It's time to make our move, I'm shakin off the rust
I've got my heart set on anywhere but here
I'm staring down myself, counting up the years
Steady hands, just take the wheel...
And every glance is killing me
Time to make one last appeal... for the life I lead

Stop and stare
I think I'm moving but I go nowhere
Yeah I know that everyone gets scared
But I've become what I can't be, oh
Stop and stare
You start to wonder why you're 'here' not there
And you'd give anything to get what's fair
But fair ain't what you really need O
h, can u see what I see

They're tryin to come back, all my senses push
Un-tie the weight bags, I never thought I could...
Steady feet, don't fail me now
Gonna run till you can't walk
But something pulls my focus out
And I'm standing down...

Stop and stare
I think I'm moving but I go nowhere
Yeah I know that everyone gets scared
But I've become what I can't be, oh
Stop and stare
You start to wonder why you're here not there
And you'd give anything to get what's fair
But fair ain't what you really need
Oh, you don't need

What u need, what u need...

Stop and stare
I think I'm moving but I go nowhere
Yeah I know that everyone gets scared
But I've become what I can't be
Oh, do u see what I see

Khamis, 17 Julai 2008

REUNION for SPM 2003, SMKSAAS Kajang

aku mendapat khabar yang akan ada REUNION untuk bdak2 SPM 2003...huhuhuhu...dah 5 tahun aku meninggalkan SAAS rupe nyer...banyak kenangan2 yang aku tinggalkan di sekolah ku itu...dan sekarang banyak perubahan yang berlaku disekolah itu...sekarang dah ade makmal komputer...huhuhu...jeles tul aku ngan bdak2 sekarang nie...eemmm...kalau la masa boleh diputar kembali, aku nak enjoy puas2 masa sekolah dulu...tp kita tiada kuasa untuk mengubah masa yang Allah s.w.t telah tetapkan..."hidup mesti diteruskan"..."life must go on"...rindu nye kat kawan-kawan lama aku...masihkah ingat dieorang pada aku lagi??...smua nye mendiamkan diri setelah abis belajar...
tak mengapa la...1 hari nnt aku akan jumpa gak ngan dieorg smua... =)




EVEN : REUNION FOR SPM 2003

TIME : 8.00 PM TILL MERDEKA DAY

DATE : 30/OGOS/2008 (Sabtu)

PLACE : WHITE HOUSE (disebelah bekas tapak D'KAMPUNG, tepi jalan)

COST : RM 15.00

THEME : DENIM & RANGGI


p/s: kalau ada sape2 yang kenal budak2 spm 2003, smksaas kajang...diminta hadir la dalam even nie...dapat memeriahkan lagi even nie...(O_~v)

FLYERZZ INI DITAJA KHAS DARI SAUDARA ARMAN@AZMAN

gathering flyerzz..

flyerzz gathering v.2

Sabtu, 28 Jun 2008

.: minggu ini yg penuh???.... :.

eeemmmm....minggu nie penuh ngan mcm2 perasaan...gembira...sedih...marah...kecewa pon ade gak...entah la...pada awal minggu aku didatangi perasaan gembira...sebab nak dpt kereta baru...huhuhuhu...selepas menunggu hampir nak dekat sebulan lebih...mungkin ari nie (sabtu 28/6/08) dapat la kereta baru ku....MYVi...hitam oooo...my feveret colour...banyak perkara yg berlaku nak dpt kan keter nie...masalah dealer la...keter xde la...mcm2...tp, kepada sesiapa nak beli keter tue...baik tanye tul2....jgn jadi mcm aku nie...kalo bank xde masalah....cume org yg nak jual keter tue kat kite...mule2, ckp leh jamin keter leh dpt dlm 2minggu...bile tggu..hampeh xde...bagi alasan keter xde....bosan+menyampah+meluat tul aku...ini la janji melayu..."cakap xserupa bikin" pastu 'die' leh ckp lak, sblm aku ade lagi 7 org lagi yg lum dpt keter makne nyer aku org yg ke-8 la...hekeleh...mule2 aku dah give-up...soh ayah aku cancel xyah ambik keter...uat muke sedih ler (tp dlm hati aku nak gak keter...hehehe) bile ayah aku cube cari kat tempat lain n call perodua centre tuk dptkan keterangan yg menyatakan company yg aku nak beli keter kat situ ckp pihak perodua lambat nak hantar...hekeleh...nak menyalahkan org lak... patut nyer die tue xleh ckp leh jamin dpt keter dlm '2 minggu' ...nie x...tp akhir nyer ayah aku mintak pertolongan org yg ayah aku call perodua centre, n org tue leh tolong...


eemmm...macam2 yang berlaku...ape nak buat?...dah nasib badan...aku hanya perlu berfikiran +ve sbb nie smua dugaan yang Allah s.w.t. ape2 pon aku bersyukur sbb masalah nie dah setel...hehehehe....

~ MY DREAM CARS...mmuuaahhh ~


kepada kawanku pae....aku bahagia mendengar ape yang ko alami sekarang....moga ko dengan makwe baru ko bahagia dengan dia....engkau sebagai sahabat karib ku, aku berharap persahabatan kite kekal selamanya....huhuhuhu....sedih lak pulak....anyway, aku harap ko dapat tabah dlm menjalani liku2 dlm percintaan....aku faham ko mmg jenis 'hardcore', ye la bak kate org sekeras2 org, dlm hati org tue ade gak perasaan lembut....aku tau ko tergolong dlm kalangan camtue...hehehehe...aku harap korang bahagia selamanya...amin....

Jumaat, 20 Jun 2008

.: nak tgk citer nie... :.


aku teringin banget nak tgk citer nie.... " AYAT-AYAT CINTA " lepas bace novel karya Habiburrahman El-Shirazy nie...memang citer yang menyentuh hati....cinta pada Allah swt...tp paling aku frust sangat nape Zaskia xjadi heroin....aaarrgghhh.... shimatta tp nak buat camner...heroin dlm citer nie pon cantik gak...ape2 pon...citer nie mmg best!!! Photobucket ...wpun lum tgk tayangan nyer....melalui jalan cerita dalam novel pon...mmg best...huhuhuhu...bile la aku leh tgk citer nie....huaaahuaaahuaaa..... iiyada

Khamis, 19 Jun 2008

.: Nak beli HP baru la....yg lagi 1...huhuhu (O_<) :.

.: nie la HP yang aku idam2 kan...huhuhu..bile la gak nye leh dapat.... :.
(O_o)<>






.: nie hp lame akan ku simpan...
tp mungkin akan ditukar xlame lagi...huhuhuhu :.





Rabu, 4 Jun 2008

.: PeRsAhAbAtAn YaNg....??? :.

PeRSaHaBaTaN YaNg SeJaTi aKaN MeMBaWa KeRiNDuaN YaNg aBaDi.

SeSuNgGuHnYa PeRSaHaBaTaN iTu LeBiH uNgGuL DaRi PeRCiNTaaN,

TaNPa PeRSaHaBaTaN PeRCiNTaaN aKaN BeRaKHiR TeTaPi TaNPa PeRCiNTaaN,

PeRSaHaBaTaN BoLeH KeKaL. oLeH iTu HaRGaiLaH PeRSaHaBaTaN YaNg TeRJaLiN.

HaNTaRLaH PeSaNaN iNi KePaDa oRaNg YaNg aNDa TiDaK aKaN LuPa DaN HaNTaRKaN JuGa KePaDa oRaNg YaNg MeNgHaNTaR PeSaNaN iNi JiKa aNDa MeNgHaRGai PeRSaHaBaTaNNya.

iNi aDaLaH PeSaNaN PeNDeK uNTuK MeNyaTaKaN YaNg aNDa SeNTiaSa MeNgiNGaTiNya.

KaLaU aNDa TiDaK MeNgHaNTaR PeSaNaN iNi,

BeRMaKNa aNDa SuDaH MeLuPaKaN KaWaN-KaWaN aNDa.

aMBiLLaH SeDiKiT MaSa uNTuK MeNgiNGaTi KaWaN-KaWaN yG SeNTiaSa MeMBeRi SoKoNgaN

Selasa, 20 Mei 2008

.: Perkahwinan Pak Busu & Mak Usu 4/5/2008 :.

segak si teruna manis didara,
duduk bersanding diatas singahsana,
meraikan hari yang berbahagia wahai siraja sehari,
moga berbahagia keakhir hayat nanti.
.: ntah pape pantun yg aku tulis nie...wahahaha... :.


.: cantik nye... :.






.: masa malam berinani :.








.: aku pon nak join gak...hehehe :.








.: adik beradik mak aku :.










.: say peace (@_@V)...anak2 buah yg kecik2...kecuali yg dpn 5 anak dara...yg sorg tue lak nak kawen daa...hahaha...bdk2 sengal... :.







.: sempat sambut birthday aku yg ke-22 thn mlm tue (3/5/08)...hehehehe.... :.