Note :-

Hai member's...

Sudi-sudikanlah menjengah ke blog tak seberapa ini dan jangan lupe tinggalkan jejak anda, kalau ade masa aku jelajah blog korang pulak =)

Yang penting FOLLOW aku tau...


P/S :- Blog ini memang carca-marba, aku menulis ikut keadaan aku dan kehidupan aku...harap maklum... =)

~ me only me ~

~ us ~

Daisypath Anniversary tickers

Our Anniversary

~ Ahmad Habib Ad-Darwisy ~

Our Little Khalifah

 IAmPregnant Ticker

Jumaat, 26 November 2010

.Balik Kampung.

89



minggu ini penuh dengan ke'Sakit'an...Versi lengkap nyer Demam+Selesema+Batuk = Complete Set!!
So, ape lagi dapat cuti FREE 3hari (mc daa)...datang kerja dengan batuk xhenti2...tekak rasa gatal jer dan kahak payah nak dikeluarkan...aduuhhh...

so, nak jadikan cerita hari nie cadang nak balik kg mak mertua *kat Batu Kurau,Perak*...konon nyer dah plan nak naik KTMB...waa...syookk maa...lame giler xnaik keretapi lama nie...dulu mase Mr.Suami stay kat Gemas dulu, boleh dikatakan 2minggu sekali mesti balik sane naik train nie. skrg dah tansfer ker selangor nie 2hari sekali balik kajang...huhuhu...dah ade anak la kate kn...mesti rindunyer...huhuhu *omaknyer pon...huhuhu*

*will be update next week


with lurve

Jumaat, 19 November 2010

.Patah.Mungkin.Tumbuh.

88

Hari ini kita bertemu...
Hari esok belum tentu...
Hari ini kita bersatu...
Hari esok Tuhan yang tahu...

Selamat jalan sahabt...
Selamat jalan perwira...
Selamat jalan ibu...
Selamat jalan ayah...
Selamat jalan siapa pun di sana...

Satu waktu, aku akan menyusul jua...


source : dairi sufi

with lurve

Khamis, 18 November 2010

Rabu, 10 November 2010

.Bukan.Aku.Pilih.Untuk.Derhaka.

86

Bila mak kata dia teringat, kita jawap kita sibuk  sangat...
Bila ayah kata dia rindu, kita jawap nantilah hujung minggu...
Bila mak minta kita pulang, kita jawap kita belum lapang...
Bila ayah minta kita singgah, kita jawap kerja kita belum sudah...

Bila hati kita terguris, kita kata... "Mak memang tak pernah faham."
Bila kita terhiris, kita kata... "Ayah memang tak ambil kisah."

Tetapi...

Bila hati mak kita guris, mak kata... "Tak apa, dia masih muda."
Bila hati ayah hiris, ayah kata... "Tak mengapa, belum sampai akalnya."

Bila kita menangis tanda laapr, mak berlari hingga bagai hilang kaki...
Bila kita merintih tanda derita, ayah bersengkang mata bagaikan tiada lena...
Bila kita sedih kerana gagal, mak setia membekalkan cekal...
Bila kita pilu kerana kecewa, ayah teguh berkata dia tetap bangga...


Source : Dairi Sufi

with lurve

Selasa, 9 November 2010

.Kisah.Sebuah.Permulaan.

85

Setiap kali ada permulaan, pasti ada akhirnya...
Setiap kali ada awal, pasti ada hujungnya...

Begitu juga,
Setiap kali ada hari pasti ada yang menanti...
Setiap kali ada minggu pasti ada yang menunggu...
Setiap kali ada bulan pasti ada yang berdepan...
Setiap kali ada tahun pasti ada yang berpohon...

Yang pasti itu...
Adalah janji Illahi yang tidak siapa ketahui isinya


source : Diari Sufi

with lurve

Rabu, 3 November 2010

.November 2010 Blog Giveaway.

84

My Frenzz, berminat untuk sertai giveaway nie??...just pegi ke blog beliau...mane tau dpt rezeki hadiah yg beliau bagi tue...bkn senang nak dapat tau...

Jom Sertai...



LIN HANDMADE GREETING CARDS


me : wow...1st time join Giveaway nie...hope sgt2 dpt the prezent...weeee~



with lurve

Selasa, 2 November 2010

.01.11.10.



83

01.11.10

tarikh keramat bagi aku yang baru menapak ke alam pekerjaan. *actually tarikh aku sah jawatan tetap as pembantu tadbir...muaahahaha* pejam-celik...pejam-celik dah 4 tahun aku kerja kat Universiti Tenaga Nasional nie. Alhamdulillah...


aku kerja dibahagian Pentadbiran, Kolej Teknologi Maklumat *tingkat teratas sekali...level 6*




dan yang paling penting my lil' bun now 7 month...wweehhhooo...






me : banyak betul perubahan yang berlaku...aku tetap aku...


with lurve